Skip to main content

Droom je ook wel eens over je prins(es) op het witte paard? Ben je benieuwd waarom je je tot sommige mensen aangetrokken voelt en anderen helemaal niet? Of wil je weten hoe je eigen relatie in elkaar steekt? Met een relatiedesign uit Human Design krijg je meer inzicht en begrip voor de dynamiek tussen jou en de ander.

Willem-Alexander en ik

Ik heb uitgezocht hoe ik zou klikken met Willem-Alexander en dat klinkt niet als de meest romantische relatie. Allereerst is onze aantrekkingskracht op elkaar niet zo groot. In Human Design wordt dat zichtbaar in de onderdelen waar onze persoonlijke designs elkaar aanvullen. Ofwel compleet maken.

Bij ons is dat maar op 1 onderdeel en dat gaat over de worsteling met het leven. Willem-Alexander heeft daarvan het onderdeel ‘doorzettingsvermogen’ en ik het deel van ‘de vechter’. Het ‘doorzettingsvermogen’ herken ik wel in Willem-Alexander. Hij komt op mij over als iemand die staat voor zijn overtuigingen en die daar ook behoorlijk lang aan kan vasthouden. En ‘de vechter’ in mezelf? Ja, die ken ik ook.

Op elkaars tenen staan

Bovendien zijn er 2 onderdelen waarin we op elkaars tenen staan. Mogelijke irritatiepunten. Dat gebeurt volgens Human Design bij de kwaliteiten waarvan de één slechts een deel heeft, terwijl de ander deze kwaliteit volledig tot zijn of haar beschikking heeft.

Zo ben ik zeer krachtig in mijn intuïtie; een combinatie van innerlijke kracht en instinctieve helderheid. Willem-Alexander heeft hiervan alleen het onderdeel ‘instinctieve helderheid’ en daarmee staat hij op mijn tenen. Willem-Alexander is weer zeer sterk in het willen verkennen en ervaren van alle aspecten van het leven. En daarin sta ik op zijn tenen.

Vriendschap 

Gelukkig zijn er ook nog positieve punten in onze relatiedesign. Zo hebben we volgens Human Design 4 vriendschapsthema’s. We kijken daarbij op dezelfde manier naar de wereld. Uit hetzelfde raam. Dit zorgt voor verbinding en rust in onze relatie.

Jezelf zijn

En dan hebben we ook nog 4 kwaliteiten waarin we helemaal onszelf kunnen zijn, los van de ander. Dat gaat over de kwaliteiten waaraan je iemand herkent. ‘Ja, dat is typisch….’.

Bij mij is dat onder andere mijn diepe emotionaliteit. En bij Willem-Alexander is dat bijvoorbeeld zijn ondernemerschap, dat heel duidelijk uit zijn design naar voren komt. Hij heeft een natuurlijke drive om te willen en kunnen handeldrijven. Dat zie je in de manier waarop hij het Nederlandse bedrijfsleven op de kaart wil zetten. Heel krachtig. En typisch Willem-Alexander.

Meer begrip

Dit zijn slechts 4 manieren om met Human Design naar je relatie te kijken. Een relatiedesign geeft je meer inzicht in jezelf en in de dynamiek binnen je relatie. Hierdoor weet je waar je op kunt letten, wat potentieel problemen en onbegrip kan opleveren en hoe je daarmee om kunt gaan. Je krijgt meer begrip voor jezelf en voor elkaar. En het leert je om daar met humor naar te kijken. 

Mijn conclusie is dat ik geen Maxima ben. Toch maar op zoek naar mijn eigen kikker. 😉

Warme groet, Syl

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik help jou om ontspannen in je kracht te staan. Om je niet meer kleiner te voelen ten opzichte van de ander en om met vertrouwen je talenten de ruimte te geven. Zodat je met plezier doet wat je echt leuk vindt en waarmee je verschil kunt maken.

Wil je weten wat inzicht in jouw Human Design voor jou kan betekenen? Hier vind je meer informatie. Je bent van harte welkom!

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl