Waarom een familieopstelling?

Onzekerheid door gedoe

Soms botert het (tijdelijk) niet tussen jou en iemand anders. 

Zo kun je discussies hebben met je partner waar je maar niet uitkomt. Of je irriteert je mateloos aan die ene collega, klant of vriend(in). Of wellicht heb je problemen met je kinderen of merk je dat er iets schuurt in het contact met je ouders of een ander familielid. 

Kortom: Er is gedoe!

Hierdoor kun je je onzeker voelen en merken dat je opziet tegen het contact met bepaalde mensen. 

Met een individuele familieopstelling (ook wel: systemisch werk) help ik je om uit het gedoe te stappen en om je vrij en zelfverzekerd te voelen in het contact met anderen.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Begrip voor jezelf

Ik begeleid je in een 1-op-1 afspraak om inzicht te krijgen in jezelf en in de situaties waar je tegenaan loopt. Je krijgt begrip voor je gedrag, ziet wat er in de weg staat en je doorziet en ervaart hoe het anders kan.

Rust en ontspanning

Je wordt zachter naar jezelf en laat ook het oordeel over die ander los. Waardoor er meer lucht ontstaat in de relatie tot die ander. Je voelt hierdoor meer rust en zelfvertrouwen en durft op een ontspannen manier contact te maken en voor jezelf op te komen.

Warme groet, Syl

Hoe gaan we samen aan de slag?

Inzicht in jouw vraag

De aanleiding is vaak een situatie waar je in je dagelijks leven, werk of studie tegenaan loopt. Of een ervaring uit een verder verleden.

Maar soms kan het ook een terugkerende twijfel over jezelf of irritatie over een ander zijn, zonder dat je weet waar dat mee te maken heeft.

Ik help je om jouw vraag helder te krijgen en om te bepalen wie in jouw omgeving met deze vraag te maken heeft.

Vloerankers of in je verbeelding

Vervolgens maken we met behulp van vloerankers een plaatje van de situatie met bijbehorende personen en spanningsvelden.

Familieopstellingen werken echter ook heel goed in de verbeelding, dus als we online afspreken (via Zoom) werken we zonder vloerankers.

Vaak geeft het eerste beeld van de situatie al heel veel helderheid.

Vrijheid en nieuwe mogelijkheden

Daarna onderzoeken we wat er nodig is om de situatie tussen jou en de ander(en) tot rust te brengen. De stappen die jij daarin (fysiek en/of in je verbeelding) zet, zorgen voor ruimte en beweging.

Je ervaart daardoor meer vrijheid en ziet nieuwe mogelijkheden. Hierdoor ontstaat rust en ontspanning in jezelf, in de situatie en in de relatie. 

En dat werkt door in je dagelijks leven. 

Wat vinden anderen?

Ik voel me na de opstelling een stuk zorgelozer, alsof er echt iets van me is afgevallen! Syl was heel rustig en gaf me alle ruimte en veiligheid om te onderzoeken en te ervaren. En aanvoelend als iets nog niet helemaal klaar was. Het heeft mij goed gedaan!

Marianne Haslinghuis

Wat een mooie ervaring! Tijdens mijn coachingstraject heb ik behalve een familie opstelling (vader – moeder – broer – zus) ook een organisatie opstelling over een actuele werksituatie gedaan. Het is echt een subliem instrument om je eigen rol en inbreng te evalueren en daarin, onder begeleiding van Syl, op helikopterniveau naar jezelf te kijken. Het heeft mij echt geholpen om op een andere (betere!) manier met de situatie om te gaan.

Gert-Jan Vlaar

Hoe kunnen we elkaar ontmoeten?

Live

Een individuele familieopstelling met vloerankers vindt plaats in mijn fijne en ruime leefkeuken in Goirle (onder Tilburg).

Online

Een familieopstelling kan echter ook prima in je verbeelding worden uitgewerkt.

Dus we kunnen ook online (via Zoom) samen aan de slag gaan. Dat scheelt je reistijd naar Brabant. 

Wat kost een familieopstelling?

Tijdsduur afspraak

Individuele afspraken voor ondernemers en particuliere klanten duren 75 minuten.

Tarieven voor ondernemers

Een familieopstelling is een vorm van persoonlijke ontwikkeling / coaching en is voor zelfstandig ondernemers fiscaal aftrekbaar. Je ontvangt een factuur op naam van je bedrijf. Voor BTW-plichtige ondernemers zijn de prijzen excl. BTW.

1 afspraak (75 minuten):

135 euro

Set van 3 afspraken:

375 euro

Traject van 6 afspraken:

735 euro

Traject van 9 afspraken:

1.095 euro

Tarieven voor particulieren

Om familieopstellingen ook betaalbaar te houden voor particuliere klanten, reken ik daarvoor een lager tarief. Ik stuur hiervoor een betaalverzoek.

1 afspraak (75 minuten):

109 euro

Set van 3 afspraken:

299 euro

Traject van 6 afspraken:

575 euro

Persoonlijk traject

Aan het eind van de eerste afspraak kun je beslissen of 1 afspraak voldoende was of dat je voor een persoonlijk coachingstraject met meer afspraken gaat. 

Op basis van jouw coachvraag en in overleg met jou bepalen we of je nog meer familieopstellingen wil doen of dat we dat combineren met bijvoorbeeld holistische EMDR, creatieve oefeningen, lichaamsgerichte therapie of innerlijk kind werk. 

Kijk voor meer informatie hierover bij persoonlijke coaching

Tarieven voor klanten uit het bedrijfsleven

Worden de afspraken vergoed door de werkgever, dan liggen de tarieven hoger. 

Afspraken voor klanten uit het bedrijfsleven duren 90 minuten

Ik maak voor de werkgever, op basis van een coachings-intake afspraak, een offerte voor een traject op maat.

Heb je interesse in een individuele familieopstelling?

Ik hoor graag van je!

Bel me op 06 – 51 16 30 90 of mail me via de oranje knop.