Skip to main content

‘Ik vind mezelf zo ambitieloos!’

Wat kom ik hier eigenlijk doen?

Veel van mijn coachklanten komen met de vraag ‘Wat kom ik hier nu eigenlijk doen? Wat is mijn levensdoel?’ Samen kijken we dan naar hun kwaliteiten en maken we inzichtelijk wat ze het leukste vinden om te doen. Wat ze ècht willen. Zodat ze dat kunnen toepassen in hun werk.

Ambitie

Zoals Geert, een succesvol ondernemer. Hij heeft het druk en werkt hard, maar komt vaak met vragen als ‘Zou ik niet meer ambitie moeten hebben en meer moeten nastreven? Wat vind ik nou echt belangrijk?’. En ‘Wat maakt mij gelukkig?’. Vragen waar we allemaal wel eens tegenaan lopen, toch?

Frustratie

Geert vertelt dat hij vooral geniet van de vele mooie gesprekken die hij voert met klanten en collega-ondernemers. Gedurende de coachingssessie komt hij erachter dat hij daarin een enorm krachtige inspiratiebron is voor anderen. Hij weet precies de juiste en prikkelende vragen te stellen. Over je eigen ding doen en daarin je eigen pad volgen. En toch blijft de vraag ‘Wat kom ik hier eigenlijk doen?’ iedere keer terugkomen. En dat frustreert hem. ‘Heb ik dat antwoord nou nog steeds niet gevonden?’

Je persoonlijke levensdoel volgens Human Design

Eén van de werkvormen die ik gebruik is Human Design. Hiermee krijg je inzicht in jezelf en in je levensmissie. ‘Dat bijzondere’. Zodat je weet waarom je op aarde bent en hoe je dat kunt toepassen in leven en werk. Het vertelt je jouw unieke levensdoel, gebaseerd op een persoonlijke combinatie van kwaliteiten.

Ik werk het voor Geert uit: ‘Jouw centrale thema is ‘bewustzijn’. Je doel in het leven is te bevragen wat we hier eigenlijk doen. Je triggert vragen in anderen, waarmee je ze laat nadenken over hun leven.’ Geert is er stil van.

Van worsteling naar expertise

In plaats van heel hard zijn best te moeten doen om zijn levensdoel te vinden, blijkt hij die allang bereikt te hebben. Hij leeft het iedere dag. Hij ziet nu dat zijn voortdurende drive naar ‘weten wat hij hier te doen heeft’ zorgt voor mooie en versterkende inzichten in zichzelf en dat hij anderen stimuleert en inspireert om hier ook over na te denken.

‘Dus mijn gedrevenheid om te weten wat ik hier kom doen gaat niet over het hebben van meer ambitie, maar om het stellen van deze vraag.’ Geert krijgt een enorm brede glimlach op zijn gezicht.

‘Eigenlijk ben ik expert in de vraag waar ik zelf mee worstel!’

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl