Skip to main content

Ik ben opgelucht en heeeeeeel blij met de holistische EMDR-sessie die ik vanmorgen heb gegeven.

Afgelopen weekend ben ik met de opleiding hiervoor begonnen en nu is het de bedoeling om zoveel mogelijk vlieguren te maken.

Ik heb zelf altijd een ‘nee’ gevoeld bij de reguliere EMDR, maar ik was er wel altijd erg in geïnteresseerd. Toen een vriendin me holistische EMDR aanraadde, voelde dat meteen kloppend bij mijn manier van werken.

H-EMDR volgt hetzelfde protocol als reguliere EMDR, maar voegt daar zachtere technieken aan toe. Dus de links-rechts signalen geef ik bijvoorbeeld met een vingerlabyrint of door te kloppen op de schouders. Ook kan ik interventies uit mijn eigen toolbox toevoegen, bijvoorbeeld familie opstellingen, innerlijk kindwerk en creatieve oefeningen.

Ik dacht dus dat het één grote speeltuin zou zijn.

Totdat ik afgelopen weekend mijn eerste proefcliënt begeleidde. En toen kwam er opeens faalangst om de hoek. Ik werk normaal gesproken vanuit mijn intuïtie, maar nu moest ik opeens een protocol gaan volgen. En als ik iets moet doen ‘zoals het hoort’ kan ik het dus ook fout doen. En dus schoot ik in de angst.

Uiteindelijk is die eerste oefensessie wel goed gegaan en heeft de proefcliënt een mooi en bevrijdend proces doorlopen, maar voor mij voelde het als heel hard werken. En ik vond het ook niet zo leuk om te doen, omdat ik zo bezig was met dat protocol.

Voor deze tweede oefensessie van vandaag heb ik zelf een kleurenschema met de stappen van het protocol op een flip-over gezet en dat gaf me heel veel rust en overzicht. Toen was er weer alle ruimte voor en vertrouwen in mijn intuïtie.

En ik heb echt genoten van de oefensessie! Prachtig om met de verschillende links-rechts middelen te spelen en te ervaren hoe de cliënt in 1 uur de negatieve lading van een moeilijke situatie kan loslaten.

Zoals ze zelf zei: ‘Mijn hoofd is lichter en ik voel me minder beladen en minder zwaar. Alsof het leven toch nog een beetje leuk kan zijn!’

Dus ja, dit smaakt, voelt, proeft en klinkt naar meer. Veeeeeel meer! 😉

Warme groet, Syl

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach / Holistische EMDR therapeut: Ik help je om de angst los te laten dat je niet goed genoeg bent zoals je bent! Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl