Skip to main content

Een nieuw begin. Zo voelt het. Afgelopen maand ben ik verhuisd van Mijdrecht naar Goirle. Ruim 100 kilometer naar het zuiden. Een hele stap en ook best spannend. Kan ik hier aarden? Hoe gaat het met mijn bedrijf? Hoe snel ga ik nieuwe contacten leggen? Het is ook een mooi moment om mezelf te resetten. Om opnieuw te kijken wie ik ben en waar ik goed in ben als inspiratiecoach. Welke doelgroep bij mij aansluit. Wat ik het allerleukste vind qua thematiek en werkvormen.

Nieuw werk vinden is een lastig proces

Net als de deelnemers van de workshop ‘Wat is jouw cadeau aan de wereld?’. De eerste workshop die ik hier in Brabant geef. Het zijn hoog opgeleide werkzoekenden, veelal 40-plus. Ze zitten in een lastig proces. Hoe zou jij het vinden als je op zoek moet naar een nieuwe baan? Dat betekent dat je om moet gaan met onzekerheden, teleurstellingen en onbegrip. En de druk om nieuw werk te vinden is hoog bij deze deelnemers.

‘Ik wil bijdragen aan het grotere geheel’

Enerzijds vanwege financiële redenen. Maar ik hoor ze ook zeggen ‘omdat ik nog zeker 20 jaar moet werken, en dan wil ik wel iets doen wat echt bij me past, waar ik energie uit haal, waarin ik mijn talenten kwijt kan en ook nog bijdraag aan het grotere geheel’.

Inzicht in hun onderscheidend vermogen

In de workshop begeleid ik de deelnemers naar inzichten over de omgeving waar zij het beste tot hun recht komen. Over hun onderscheidend vermogen als mens. Hun cadeau aan de wereld. Ze krijgen ook zicht op wat de impact is van datgene wat ze de wereld te brengen hebben. Hoe ze met hun innerlijke drive verschil kunnen maken.

Tijdens de workshop zie ik de deelnemers steeds meer ontspannen. Ze worden zachter, opener en krijgen meer vertrouwen. En ze geven aan nog meer zin te hebben om hun bijdrage te leveren.

Vol vertrouwen op weg naar de juiste baan

Tijdens de evaluatie geven de deelnemers aan dat ze ‘blij verrast’ zijn met het resultaat van de workshop. ‘Ik heb veel inzicht en energie gekregen. Het is een bevestiging dat ik op mijn eigen weg ben’ zegt 1 van de deelnemers. Een ander voelt heel duidelijk dat ze mag kiezen voor wat zij wil en dat ze erop kan vertrouwen dat dan de juiste baan voor haar is weggelegd. Dat ze opnieuw mag beginnen. En dat dat ook gaat lukken.

Ze gaan met vertrouwen op weg naar de baan die precies bij hen past.

Ik weet wie ik ben en wat ik het allerleukste vind

En ik? Deze workshop heeft ook mij het vertrouwen gegeven dat ik een goede stap heb gezet op mijn pad. Ik weet wie ik ben en wat ik het allerleukste vind: mensen begeleiden om ontspannen zichzelf te zijn. Ik ben op een plek waar ik mijn bijdrage kan leveren. Ik heb er zin in.

Werken moet je tóch – met bezieling is het leuker!

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl