Skip to main content

Alles klopte. Mijn baan scoorde hoog op factoren die bepalend zijn voor werkplezier. Toch ben ik bij mijn werkgever weggegaan. Ik heb de veiligheid losgelaten en ben eind 2011 voor mezelf begonnen.

Als ik dat vertel, reageren veel mensen met ‘Dat wil ik ook wel’. Misschien denk jij er ook wel eens aan: eigen baas zijn. Maar heb je die stap (nog) niet gezet. Waarop baseer jij die keuze? Wanneer ga je weg en wanneer blijf je? Om die keuze gefundeerd te maken is het handig om te weten wat jóuw werkplezier bepaalt. Hoe zorg je ervoor dat je fluitend naar je werk gaat?

Je werk scoren op werkplezier is heel persoonlijk

Uit diverse onderzoeken komen 4 factoren naar voren die bepalend zijn voor je werkplezier. Vrijheid, verbinding, persoonlijke ontwikkeling en energie. Hoe je je werk daarop beoordeelt is heel persoonlijk. Het gaat er uiteindelijk om hoe jij het als mens ervaart.

1. Vrijheid en autonomie verlagen de kans op stress

Vrijheid, flexibiliteit en zelf de regie hebben om je werk in te delen, dragen bij aan je gevoel van autonomie. Autonomie vermindert je gevoel van stress omdat je meer ruimte ervaart om zelf keuzes te maken. Je onafhankelijkheid draagt hierdoor in hoge mate bij aan je werkgeluk.

2. Verbinding en wederzijds respect maken je blij

Fijne collega’s, met elkaar kunnen lachen èn balen, ruimte voor ontspanning. Belangrijke voorwaarden om je te kunnen verbinden aan een team en aan gezamenlijke doelen. Je hoeft geen vrienden te zijn met je collega’s, maar wederzijds respect, vertrouwen en waardering voor elkaar zijn bepalend voor of je met zin of tegenzin naar je werk gaat.

3. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling zorgt voor groei als mens

Je werk is een context waarin je uitgedaagd word op persoonlijk en professioneel vlak. Dat kan niet zonder dat er af en toe iets niet goed gaat. Hoe meer ruimte er is om daarin jezelf te laten zien, om fouten te maken en daarvan te leren, hoe veiliger je je voelt om hierin stappen te maken. Zodat je groeit je werk èn als mens.

4. Werk dat energie geeft, geeft je meer werkplezier

Je kwaliteiten inzetten. Doen wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent. In het team die rol vervullen waar je in uitblinkt… dat is fijn! Hierdoor levert je werk meer energie op dan dat het kost, waardoor je het met meer plezier doet.

Alle 4 die factoren klopten

Bij mijn werkgever klopten alle 4 deze factoren. Ik gaf leiding aan een leuk team projectmanagers en coachte collega’s die vastliepen in hun werk. Mijn tijd kon ik zelf indelen en als lid van het managementteam had ik veel vrijheid om me te richten op het verbeteren van de samenwerking met andere afdelingen. De sfeer was goed, ik had fijne mensen in mijn team.

En toch ben ik weggegaan.

5. Bonusfactor: betekenisvol werk geeft zin aan je bestaan

Wat ik in 2011 miste was de bonusfactor: betekenisvol werk. Weten dat het ertoe dóet wat jij doet. Het gaat om dieperliggende zingeving.

In mijn werk als buiten de lijntjes – coach ervaar ik precies dát nu elke dag. Ik draag bij aan het grotere geheel: ik begeleid anderen om voorbij de twijfels van hun hoofd ontspannen zichzelf te zijn. Om te kiezen voor zichzelf en om met vertrouwen en plezier te doen wat precies bij hen past. Zodat ze iedere dag fluitend naar hun werk gaan. Net als ik.

Warme groet, Syl

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik help jou om minder kritisch te zijn naar jezelf en meer tevreden met wie je bent. Om onbevangen buiten de lijntjes te kleuren in plaats van doen wat je denkt dat van je verwacht wordt. 

Wil je ervaren hoe mijn buiten de lijntjes – coaching werkt? Doe de gratis opdracht ‘Waar sta je in je leven en hoe wil je verder?’ Je bent van harte welkom!

 

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl