Skip to main content
bezieling

Hoe kom je uit de neerwaartse spiraal van onzekerheid?

By december 1, 2019december 3rd, 2019No Comments

Onzeker zijn we allemaal wel eens. Maar soms zit het je echt in de weg. Je vergelijkt jezelf dan al snel met anderen. En vindt het moeilijk om voor jezelf op te komen. Om jouw wensen serieus te nemen. Je durft niet te zeggen wat je op je hart ligt, omdat je geleerd hebt om je aan te passen. Dus doe je jezelf te kort. Pfff… als je het jezelf voorstelt, voel je meteen hoe je zo alleen nog maar onzekerder wordt.

Hoe kom je uit deze neerwaartse spiraal en hoe maak je het leven weer lichter en leuker? Hoe kun je meer genieten en minder streng zijn voor jezelf?

Zelf worstel ik ook nog regelmatig met mijn onzekerheid. En vind ik het moeilijk om daar in mijn eentje uit te komen. Ik heb gemerkt dat drie dingen me dan helpen.

Ten eerste door iets te gaan doen wat ik leuk vind. Wat mij helpt. Waarbij ik kies voor wat ik wil. Die keuze voor mezelf is een echte oppepper.

Ten tweede door toch bewust de ander op te zoeken. In plaats van me terug te trekken, mijn hand uit te steken. Door samen iets te gaan doen, doorbreek ik het patroon en voel ik me minder alleen.

Ten derde zorgt creatief bezig zijn voor rust in mijn hoofd. En daarmee ook in mijn lijf. Waardoor ik weer in balans kom en meer zelfvertrouwen krijg.

Deze drie tips hebben Corinne Bredemeijer en ik gecombineerd in de workshop ‘Jezelf in Beeld’. Zodat jij in één klap alle drie die tips kunt toepassen en leert hoe je ontspannen, vanuit natuurlijke kracht, voor jezelf en je eigen wensen kunt gaan staan.

Doe dus mee met de workshop ‘Jezelf in Beeld’!

Als het tijd is dat je stopt met je aanpassen, dan verdien jij deze dag. Als je langzaamaan klaar bent met je onzeker voelen en jezelf te kort doen, dan is deze dag voor jou. Deze dag gaat over de relatie met jezelf. Met systemische oefeningen leer je dieper en beter contact te maken met jezelf. Daarna verwerk je je inzichten in een persoonlijk en intuïtief beeldje van speksteen. Je krijgt ‘Jezelf in Beeld’.  Voortaan sta je een stukje steviger in de wereld.

Wil je vanuit ontspanning steviger in je schoenen staan? Meld je dan nu aan! 

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl