Skip to main content

‘Maar ik kan helemaal niet tekenen!’

Dat zeggen bijna al mijn klanten bij een tekenopdracht. Bang dat ze het niet goed doen. Door dat vooraf te zeggen, hopen ze dat het achteraf wel meevalt. Of ze maken een grapje. Om hun ongemakkelijkheid te verbergen. Reacties die jij wellicht ook hebt in situaties waar je uit je comfortzone stapt.

Ik kan overigens ook niet tekenen. Die wirwar van lijnen op de foto links moet een stekelvarken voorstellen 😉. Ik kan wel, zoals je op de foto rechts ziet, schilderen.

Hoe kan dat dan, vraag je je misschien af.

Ik meet uit waar welk lijntje ongeveer moet staan en begin te schilderen. En vervolgens ben ik goed in ontdekken ‘waar het nog niet klopt’. Het perspectief. Een kleurovergang. Licht en donker. Ik zie de discrepantie. En ik weet hoe ik dat in orde kan maken.

Zo werk ik ook als inspiratiecoach. In wat mijn klanten over hun tekening vertellen, hoor ik waar spanning, discrepantie, pijn en verlangen zit. En ik zorg ervoor dat dat in lijn, tot de kern en tot ontspanning komt.

Het gaat dus niet over of je goed kunt tekenen, maar over het ware kunstwerk in jezelf durven ontdekken.

Daar teken ik voor! Doe je mee?

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl