Skip to main content

‘Zie je wel, ik kan dit niet!’. Regelmatig volg ik workshops ter ondersteuning van mijn ontwikkeling als ondernemer. Deze keer een inspirerende en praktische blogworkshop van Paula Brummelkamp.

Oordeel op onkunde

Ik ben heel enthousiast over de workshop en ik leer veel, maar ik merk ook dat ik me onzeker ga voelen en een oordeel heb op mijn onkunde. ‘Ik doe alles fout. Ik gebruik niet de goede woorden, mijn teksten zijn te lang en het gaat teveel over mezelf’.

Ik heb geen oog meer voor datgene wat ik wel goed doe. Hoe langer het duurt, hoe luider het stemmetje wordt. Dat oordelende stemmetje in jezelf heb jij vast ook wel eens gehoord. Toch? Hoe ga jij daarmee om?

De angel eruit halen

Tijd voor een goed gesprek met mezelf. Wat maakt nu dat ik zo’n oordeel op mezelf heb? Waarom is dat negatieve stemmetje zo luid? Gaandeweg krijg ik meer inzicht in waar het eigenlijk over gaat. Door af te dalen naar de oorsprong kan ik de angel eruit halen.

Jezelf laten zien is kwetsbaar

Bloggen gaat over jezelf laten zien. Niet alleen in de inhoud, maar ook in de onderwerpen die je kiest en de woorden die je gebruikt. En als ik dat dus blijkbaar nog niet goed genoeg doe, voel ik het als een veroordeling van mezelf. Want het gaat over hoe ik mezelf laat zien. Dat is kwetsbaar en maakt me onzeker.

Afstand nemen

Dit inzicht helpt me om meer afstand te nemen. En vooral om het los te zien van wie ik ben. Het gaat niet over mij als mens, maar over hoe goed ik kan bloggen. Goede teksten schrijven is een professioneel vak. En ik ben dan wel een bevlogen bezielingscounselor, maar dat maakt me nog geen vakkundig blogger. Maar dat kan ik wel leren. Dit besef geeft me rust en vertrouwen.

Hulp vragen

Ik mag professionele hulp vragen. Bij grote bedrijven hebben ze ook een afdeling marketing. En als ZZP’ers kunnen we daar collega-ondernemers voor inzetten. En dat doe ik dus ook. Gelukkig weet ik precies bij welke expert ik moet zijn en ook mijn verbeterpunten zijn helder. Ik schrijf me in voor een schrijftraining bij Paula.

 

Kun jij ook ondersteuning gebruiken met het loslaten van oordelen? Wil je weten wat ik daarbij voor je kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis essentiegesprek.

 

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je ├ęcht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl