Skip to main content

‘Maar ik wil helemaal niet op het midden van de dansvloer staan!’

Iris is marketingadviseur en vindt het moeilijk om zichzelf zichtbaar te maken als ondernemer. Mijn vraag ‘Sta je als ondernemer op het midden van de dansvloer?’ maakt veel in haar los.

Verlangen om zichzelf te laten zien

‘Als ik naar mezelf kijk, dan heb ik zo vaak te horen gekregen dat ik mezelf moet laten zien. En dat is nu juist datgene wat ik niet wil. Ik ben geen schreeuwer, ik wil niet in het middelpunt van de belangstelling staan en dus ook niet midden op de dansvloer’. Haar verlangen is om wel te laten zien wat ze kan en dat ze ertoe doet. Maar hoe doet ze dat op een manier die bij haar past?

Angst voor een irritante klant

Ze vertelt over een klant waar het contact moeizaam mee verloopt en waar ze zich onzeker bij voelt. Ze durft geen ‘tegengas te geven’. Gedurende ons gesprek komt Iris erachter dat haar angst weer een ‘irritante klant’ te treffen ervoor zorgt dat ze zich minder zichtbaar durft te maken. En eigenlijk wil ze die ‘irritante klant’ helemaal niet. ‘Mag ik kiezen voor die klanten die ik graag wil of moet ik iedere klant accepteren in verband met de mogelijke omzet?’

Zichzelf zijn

In een oefening ervaart Iris wat er gebeurt in contact met een ‘ideale klant’ en in contact met een ‘irritante klant’: ze past zich bij de ‘irritante klant’ zoveel mogelijk aan. ‘Maar dan ben ik mezelf niet en bied ik mijn klanten ook niet de kwaliteiten die ik in mezelf heb’. De oefening geeft haar het inzicht dat ze hier zelf veel meer controle over heeft dan ze dacht.

Zelfvertrouwen

Iris voelt zich nu rustig en vol zelfvertrouwen. ‘Als ik mezelf ben, is er geen irritante klant. Dan komen er geen klanten die niet bij me passen’. Dan begint ze te lachen. ‘En dan durf ik ook wel op het midden van de dansvloer’.

Ook zin in een dansje met mij? Maak een afspraak voor een gratis essentiegesprek om te ontdekken of we een klik hebben en in hetzelfde ritme dansen¬†😉.

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl