Skip to main content

Een paar weken geleden kom ik een marketingcursus tegen waarvan ik intuïtief voel dat die helemaal klopt voor mij. Deze inspirerende cursus van Ingrid Langen (www.ijlan.nl) is gericht op mijn drijfveren, mijn motivatie en mijn bijdrage. Waar kan ik van betekenis zijn en hoe kan ik mensen beter bereiken? Wat is mijn boodschap en wat is voor mij de beste manier om mezelf te laten zien?

Enthousiast

De cursus maakt me enthousiast dus ik stort me er helemaal in. Ik maak tijd vrij in mijn agenda. Doe iedere dag mijn huiswerk. Ik schrijf mijn ‘waarom’, maak mijn innerlijke drijfveren helder, vraag om input aan mijn coachklanten, onderzoek mijn marketingpersoonlijkheid en bepaal van daaruit welke manieren van communiceren het beste bij me passen. Zoals het schrijven van een blog :-). De gesprekken met mijn coachklanten vind ik het leukste. Ik krijg prachtige input over waar ik mijn coachklanten mee help. Het draait veelal om vragen zoals:

– Hoe kan ik de controle in mijn hoofd loslaten?

– Hoe kan ik me meer verbinden met mijn gevoel en intuïtie?

– Wat doe ik hier eigenlijk op aarde? Wat is mijn bijdrage?

– Hoe kan ik leven vanuit bezieling, vertrouwen en innerlijke rust?

Drukte in mijn hoofd

In mijn gedrevenheid lees ik extra blogs en boeken over het onderwerp marketing en ik vraag veel coachklanten om input. Ik zit uren geconcentreerd achter mijn laptop. Ik merk dat ik steeds meer ga denken in de woorden van mijn coachklanten. Dat is ook de bedoeling, maar het wordt ook steeds drukker in mijn hoofd en ik voel veel onrust in mijn lijf.

Adrenaline

En dan word ik er zelfs ‘s nachts wakker van. Met een vol hoofd en een lijf dat voel adrenaline zit. Dit ken ik nog wel uit mijn tijd als projectmanager in het bedrijfsleven. Ik lig te woelen en probeer mijn hoofd leeg te maken. Dat lukt niet. Na 2 uur besluit ik om uit bed te gaan en te onderzoeken wat er aan de hand is.

Ruimte

Met een kop thee ga ik op de bank zitten en ik vraag aan mezelf ‘Waar ben ik zo bang voor?’ En meteen komt het antwoord. ‘Dat ik het niet goed doe’. Pffff, dat gevoel ken ik. Er vallen een paar tranen in mijn thee. En ik besef ook weer dat ik in feite met dezelfde vragen zit als mijn coachklanten.

Ik adem een paar keer langzaam uit en ik merk dat ik ontspan. Door mezelf te erkennen wat er aan de hand is, ontstaat er meer ruimte. En kan ik met meer afstand naar mezelf kijken. Ik ben in de bekende valkuil ‘hard werken om het goed te doen’ gestapt. Ik kan heel goed mijn sterke hoofd inzetten om opdrachten te doen, plannen te maken, dingen op papier te zetten en details uit te werken, maar daar kan ik ook in doorslaan. En dan raak ik steeds meer in mijn hoofd en verder weg van mijn gevoel en intuītie. En dat proces versterkt zichzelf.

Door contact te maken met het gevoel dat onder mijn harde werken zit, namelijk de angst om het niet goed te doen, ontstaat er weer beweging. Het trekt me los van waar ik te dicht op zit. Het zorgt voor een breder perspectief en voor meer rust in mezelf.

Vertrouwen

De dagen daarna neem ik meer tijd voor mezelf. Iedere dag doe ik iets om me te ontspannen. Ik schilder, mediteer, ga buiten wandelen en luister naar mooie muziek. Ik kom hierdoor meer in contact met mijn gevoel. Met mezelf. Met mijn ziel. Ik voel dat ik op mezelf kan vertrouwen. In het doen van de marketingcursus. In het begeleiden van mensen. In het leven.

 

Ervaar je ook drukte in je hoofd en ben je vaak gespannen? Wil je meer in verbinding komen met je gevoel? Wil je leven vanuit vertrouwen en bezieling? Neem dan contact met me op voor een gratis essentiegesprek. Hierin onderzoeken we waar jij tegenaan loopt en krijg je advies over de volgende stap in je ontwikkeling naar meer bezieling, innerlijke rust en ontspanning.

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl