Skip to main content
bezieling

Wat is bezieling?

By april 1, 2017No Comments

Zoals ik in mijn vorige blog schreef ben ik bezig met een marketingcursus. Daarin leer ik de boodschap over wat ik voor mensen kan betekenen op een betere manier overbrengen. Een onderdeel daarvan is dat ik dat letterlijk vraag aan mijn coachklanten. Waar loop je tegenaan? Wat los ik voor je op? Ik heb in de antwoorden 2 rode draden ontdekt. De eerste is ‘inspiratie’.

Innerlijke inspiratie

Al mijn coachklanten hebben vragen zoals ‘Wat doe ik hier eigenlijk op aarde?’ en ‘Wat is mijn bijdrage?’ Ze hebben behoefte aan weten waarom ze hier zijn. In dit leven. Ik help ze ontdekken wat hen diep van binnen blij maakt. Waar ze toegevoegde waarde hebben. Ze zijn op zoek naar datgene wat ze vol overgave doen en wat hen vleugels geeft. Waar ze ontzettend goed in zijn. Daniel Ofman noemt het je kernkwaliteit. Ik noem het je zielskwaliteit. Je motivatie en inspiratie van binnenuit.

Wiebelig

Wat mij inspireert is als mensen zichzelf kwetsbaar durven laten zien en het lef hebben om te doen wat ze echt willen doen. Wat hen diep van binnen raakt. En voor mij hoort daar het woord ‘bezieling’ bij. Dat is een woord dat mij ontroert en heel blij maakt. Maar ik merk ook dat mensen heel verschillend reageren op het woord ‘bezieling’ en dat maakt me wiebelig en onzeker.

Druk in mijn hoofd

Zo heb ik een telefoongesprek met een opdrachtgever uit het bedrijfsleven die verschillende medewerkers door mij laat coachen. Ik vertel hem over mijn marketingcursus en dat ik mijn boodschap helder heb gekregen. Hij herkent de boodschap. Tot ik het woord ‘bezieling’ laat vallen. Hij is even stil en zegt dan ‘Ik vind bezieling een moeilijk woord’. Ik krijg het meteen heel warm. Mijn keel knijpt dicht en mijn hoofd gaat ratelen. ‘Zie je wel, het klopt niet. Het is niet het goede woord.’ Ik krijg de neiging om in mijn schulp te kruipen, dus ik begin al aan een reactie: ‘Ja, dat weet ik ook nog niet zeker….’

Voor mezelf gaan staan

Maar dan zegt de opdrachtgever ‘Ik vind bezieling een moeilijk woord omdat ik niet weet wat het betekent. En dat brengt me in verwarring. Ik heb het even opgezocht en ik vind het eigenlijk heel mooi’. Ik val stil. Mijn lichaam ontspant zich en ik slaak een diepe zucht. Het woord ‘vertrouwen’ komt in me op. Vertrouwen in mezelf. In wat mij diep van binnen inspireert en dat ik dat in de wereld mag zetten. Dat ik daarin voor mezelf mag gaan staan.

Diepgaand vertrouwen

Geïnspireerd zijn is dus niet genoeg. Je moet het ook durven. De tweede rode draad is ‘vertrouwen’. Mijn coachklanten voelen zich vaak onzeker. Hebben moeite met de controle loslaten. En hebben de neiging om die controle vooral in hun hoofd te zoeken. Waardoor ze onrustig zijn en veel druk en weinig ruimte ervaren. Ik help ze om meer te vertrouwen op zichzelf en op hun eigen weg. Om met lef te doen waar ze gelukkig van worden. Net als ik.

Bezieling

Bezieling is voor mij vol enthousiasme en vertrouwen doen waar je diep van binnen blij van wordt. In de drukte van alledag leven met een dansend hart, pure verwondering en onbevangen plezier.

En ik wil je daar graag in begeleiden!

 

Wil je ook met innerlijke inspiratie en diepgaand vertrouwen leven en werken? Maak een afspraak voor een gratis essentiegesprek. Ik help je graag op weg naar meer bevlogenheid en voldoening.

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl