Skip to main content

Heb je ook zo’n hekel aan de opmerking ‘Wat je aandacht geeft dat groeit’? Hiermee wordt bedoeld dat als je ergens positief over denkt, dat het je dan lukt. Ja, ja, alsof het zo gemakkelijk is! Of zit er toch een kern van waarheid in?

Gedachtenkracht

In augustus word ik gevraagd om een introductiecursus Human Design te organiseren. Met open inschrijving. Dus een cursus waar mensen zich zelf voor moeten opgeven. In het verleden had ik hier moeizame ervaringen mee. Het was vaak hard werken om een cursus of training vol te krijgen. Met wisselend succes. En dat wil ik niet meer. Als ik er wat dieper naar kijk, besef ik dat hoe negatiever ik was, hoe minder deelnemers er kwamen. Dus……gedachtenkracht werkt wel?!?

Verbeeldingskracht

Ik besluit een experiment aan te gaan. Voor deze cursus wil ik 6 tot 8 deelnemers, om voldoende spreiding te hebben en van elkaar te kunnen leren. Maar ik neem mezelf voor om de cursus ook door te laten gaan bij 5 deelnemers. Op basis van informatie op internet heb ik een mooie verbeeldingskrachtoefening samengesteld, die ik zeker 3 keer per dag doe. De oefening bevat de volgende stappen:

  1. Ontspan jezelf
  2. Visualiseer de gewenste uitkomst
  3. Onderzoek je negatieve gedachten
  4. Voel in je lichaam wat de gewenste uitkomst met je doet
  5. Laat los en vertrouw

Naar aanleiding van dit experiment heb ik vier tips.

1. Gebruik je verbeeldingskracht letterlijk!

Zie letterlijk het gewenste resultaat voor je. Daarmee zak je uit je mentale gedachtenkronkels (je linkerhersenhelft) en maak je contact met je rechterhersenhelft. Hierdoor ontstaat meer balans, ontdek je meer mogelijkheden en krijg je meer vertrouwen. De beelden voeden je gevoel, waardoor je in contact komt met je diepere persoonlijke waarheid. Bovendien is alles realiseerbaar in je verbeeldingskracht. Zo kun je ook plezier en ideale deelnemers visualiseren.

2. Ga in gesprek met je negatieve stemmetjes

Bij mij komen al snel gedachten op als ‘Ze komen toch niet’ of ‘Ze willen toch niet meedoen aan het programma’. In het begin probeer ik die stemmetjes te onderdrukken, maar dat werkt niet. Als ik met ze in gesprek ga, blijkt dat de stemmetjes me willen beschermen tegen de angst van ‘niet gezien worden’ en ‘niet goed genoeg zijn’. Door met ze in gesprek te gaan, komen ze tot rust en bovendien geven ze me input die ik kan gebruiken om de cursus te verbeteren. Hierdoor ontstaan prachtige integratie-oefeningen.

3. Onderzoek wat je diepste verlangen is

In mijn beeld visualiseer ik steeds 8 deelnemers, maar eigenlijk is mijn diepste verlangen dat de cursus door gaat met voldoende enthousiaste deelnemers. En daarvoor had ik mezelf een minimum van 5 ‘opgelegd’.  Uiteindelijk is de cursus ook doorgegaan met 5 deelnemers.

4. Laat de controle los

Dit is wellicht het moeilijkste. Dit gaat over vertrouwen. En de controle over de uitkomst loslaten. Gelukkig heb ik binnen een paar dagen na het starten van het experiment mijn eerste aanmelding binnen. Maar twee weken later geeft een andere deelnemer aan te twijfelen of ze wel echt mee kan doen. Mijn neiging is haar onder druk te zetten om op korte termijn duidelijkheid te geven. Maar gelukkig heb ik door dat dat om mijn eigen onzekerheid en mijn behoefte aan controle gaat. Dus ik laat dat los en geef haar alle ruimte. En mezelf daarmee ook. Een dag later krijg ik 2 nieuwe aanmeldingen.

Ideale deelnemers

Gisteren (31 oktober) is de cursus van start gegaan. Met een fijne groep van 5 mensen. Enthousiast, nieuwsgierig en met een open houding naar het onderwerp en naar elkaar. De ideale deelnemers. Precies zoals ik me verbeeld heb!

Wat verbeeld jij je?

 

Wil je positiever in het leven staan en meer vertrouwen in jezelf krijgen? Maak een afspraak voor een gratis essentiegesprek en ontdek jouw volgende stap naar een positieve en bezielde toekomst.

 

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl