Skip to main content

‘Maar ik kan helemaal niet tekenen.’

Dat is vaak de reactie van coachklanten als ik ze uitnodig om een tekening te maken. Een reactie vanuit onzekerheid. Door het vooraf al te benoemen proberen ze die onzekerheid te maskeren. Iets wat jij zelf wellicht ook wel eens doet wanneer je je onzeker voelt.

Eerlijk zijn naar jezelf

Dus de eerste opmerking van mijn klanten is vaak al een mooie ingang om naar het thema ‘onzekerheid’ te kijken. Zoals een klant het verwoordt:

‘Je helpt me hiermee om eerlijk te zijn tegen mezelf. En dat geeft rust en ruimte voor nieuwe mogelijkheden’.

Hoe werkt creativiteit eigenlijk?

Creativiteit maakt gebruik van je rechter hersenhelft. Hierin gaat het over gevoelens, beelden, indrukken, overzicht, intuïtie en het vermogen om verbanden te leggen en processen te doorzien. De rechter hersenhelft ‘weet’, terwijl de linker hersenhelft ‘denkt’.

Met je rechter hersenhelft ga je voorbij de twijfels van je linker hersenhelft. Daardoor krijg je een helderder zicht op je kwaliteiten en durf je die buiten de gebaande paden de ruimte te geven. 

Of zoals een andere klant het zei: 

‘De meerwaarde van deze creatieve oefeningen is dat ik me niet kan verschuilen achter woorden. De beelden zitten veel dichter bij mezelf en waar het echt om draait. Hierdoor kom ik op een dieper niveau tot inzicht en durf ik echt voor mezelf te kiezen.’

Ben je benieuwd wat creativiteit jou te vertellen heeft? Je bent van harte welkom!

Warme groet, Syl

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik help jou om minder kritisch te zijn naar jezelf en meer tevreden met wie je bent. Om onbevangen buiten de lijntjes te kleuren in plaats van doen wat je denkt dat van je verwacht wordt. 

Wil je ervaren hoe mijn buiten de lijntjes – coaching werkt? Doe de gratis opdracht ‘Waar sta je in je leven en hoe wil je verder?’ Je bent van harte welkom!

 

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl