Skip to main content

Wat is jouw zielsbestemming? Wellicht een beetje een zweverig begrip, maar jij vraagt je vast ook wel eens af ‘Wat kom ik hier eigenlijk doen?’

Worsteling voor mijzelf en voor mijn klanten

Een tijdje geleden heb ik in België een workshop gevolgd over mijn zielsbestemming. Enerzijds kreeg ik meer inzicht in wat mijn zielsbestemming is en anderzijds werkten we aan het opheffen van wat ons daarin tegenhoudt. Mijn zielsbestemming is ‘Liefdevol mezelf zijn’. Iets waar ik nog wel eens mee worstel en waar ook mijn coachklanten nog regelmatig tegenaanlopen.

Bekrachtigend ritueel

Tijdens de workshop deden we een ritueel met een pijl. Op die pijl hadden we geschreven wat ons tegenhoudt om onze zielsbestemming te leven. Door die pijl te breken, doorbreken we datgene wat ons belemmert. Het was de bedoeling om de pijl met de punt in het zachte kuiltje boven je sleutelbeen te leggen en dan naar voren te stappen. Het zijn speciale breekpijlen, dus ze breken makkelijk. Maar toch zag het er akelig uit.

De angst om niet goed genoeg te zijn

Eén voor één zag ik mijn 30 mede-deelnemers hun pijlen breken. En hoewel ik zag dat het breken makkelijk ging, voelde ik me zeer onaangenaam en bang. En toen was ik de laatste die het ritueel nog niet was aangegaan. Poeh. Ik voelde heel duidelijk ‘Ik wil dit niet!!!’.

Maar tegelijkertijd hoorde ik ook de kritische stemmetjes in mijn hoofd ‘Stel je niet aan! iedereen doet het. Je houdt de groep op. Als je het nu niet doet, dan faal je!’. Ik merkte dat ik in gevecht zat tussen de angst om het niet te doen en de angst om het wel te doen. 

Kiezen voor mezelf

Ik haalde diep adem en door mijn tranen en angst heen koos ik voor mezelf. Ik liet me niet meer leiden door mijn kritische stemmetjes, maar door mijn gevoel. Ik koos voor het alternatief en vroeg een ander om mijn pijl te breken. 

Inspiratie voor anderen

Na afloop van de workshop kreeg ik veel mooie reacties van andere deelnemers. Een man van rond de 30 zei: ‘Ik heb veel van jou geleerd. Door die oefening met die pijl heb je me geïnspireerd. Je laat me daarmee zien dat ik niet altijd hoef te vechten met mezelf en dat ik zachter mag zijn. Dank je wel!’

Wow, wat mooi! Een directe spiegeling van mijn zielsbestemming. Zachter zijn en daarmee liefdevol mezelf.

Warme groet, Syl

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik help jou om minder kritisch te zijn naar jezelf en meer tevreden met wie je bent. Om onbevangen buiten de lijntjes te kleuren in plaats van doen wat je denkt dat van je verwacht wordt. 

Wil je ervaren hoe mijn buiten de lijntjes – coaching werkt? Doe de gratis opdracht ‘Waar sta je in je leven en hoe wil je verder?’ Je bent van harte welkom!

 

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl