Skip to main content

Een mooi mens. Daar heb je vast wel een bepaald beeld of gevoel bij. Het gaat niet over de kleur van hun ogen of de vorm van hun gezicht, maar of iemand sprankelt van binnenuit. Het zijn mensen die onbevangen buiten de lijntjes kleuren in plaats van doen ‘wat hoort’. Die je inspireren en je soms ook ontroeren. Die authentiek zijn.

Een mooi mens zijn gaat dus over oprecht jezelf zijn. Maar hoe doe je dat? 4 tips.

Tip 1. Onderzoek wat jou diep van binnen inspireert

Innerlijke inspiratie gaat over datgene wat je hier op aarde te doen hebt. Jouw betekenis en unieke bijdrage als mens. Waar je goed in bent en blij van wordt. Zonder inspanning. Weten wat je betekenis en toegevoegde waarde is, geeft je een diep gevoel van zekerheid over wie je bent. Het geeft je zelfvertrouwen, focus en rust. En dat straal je uit.

Tip 2. Omarm je imperfectie

Een mooi mens zijn gaat over authenticiteit en eerlijkheid. Eerlijk zijn naar jezelf en naar je omgeving. Ook over die onderdelen die je ‘minder mooi’ vindt. Waar je een oordeel op hebt. Je rafelrandjes. Je onzekerheid. Je worsteling met jezelf en het leven.

Het gaat erom dat je die onderdelen toelaat en laat zien zonder jezelf te verstoppen. Dat je blijft staan in al je kwetsbaarheid. Dat je kunt (glim)lachen om je blunders. Ben zacht voor jezelf en gun jezelf en de mensen om je heen de pareltjes van je imperfectie.

Tip 3. Ga voorbij de twijfels in je hoofd

Vaak laat je je tegenhouden door de twijfels in je hoofd. Negatieve gedachten over wat moet of niet mag. ‘Ik moet genoeg geld verdienen’, ‘ik mag niet onzeker zijn’ of ‘ik moet voor anderen zorgen’. Ze weerhouden je ervan om in alle vrijheid te doen wat je graag wil. Om echt te kiezen voor jezelf. Ze houden je klein. Ga voorbij de twijfels in je hoofd en ontdek en doe wat je écht wil.

Tip 4. Zie het als een uitdaging, niet als een wedstrijd

Een mooi mens zijn gaat niet over ‘mooier zijn dan iemand anders’. Het is dus geen wedstrijd. Het gaat niet over jezelf bewijzen. Het gaat over trouw zijn aan jezelf. De moed hebben om je eigenheid, de pure jij, te laten zien en zijn.

En dat is een uitdaging. Het vraagt om lef. Lef om, soms tegen de stroom in, te doen waar jij in gelooft. Vanuit je hart. En je niet laten tegenhouden door wat hoort of niet hoort. Onbevangen jezelf durven zijn en daarvan genieten.

Warme groet, Syl

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik help jou om jezelf te zijn en te kiezen voor wat jij écht wil. Om onbevangen buiten de lijntjes te kleuren in plaats van doen wat van je verwacht wordt. 

Wil je ervaren hoe mijn buiten de lijntjes – coaching werkt? Doe de gratis opdracht ‘Waar sta je in je leven en hoe wil je verder?’

 

 

 

 

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl