Skip to main content

Het leven verandert heel snel. Zowel in je persoonlijke leven als in je werkzame leven zijn er veel aanpassingen en veranderingen. Dat is enerzijds leerzaam en het biedt veel kansen. Maar anderzijds kan het ook weerstand oproepen en negativiteit. Hoe ga je op een positieve manier mee met veranderingen op je werk?

Motivatie

Sven, 49 jaar, is al jaren werkzaam bij een grote multinational. Hij heeft de laatste maanden moeite met de vele veranderingen die in het bedrijf worden doorgevoerd. Nieuwe markten, nieuwe plannen, het afstoten van producten en diensten. Hij zegt vaak dat ‘ze’ maar wat bedenken en niet weten wat goed is. Hij worstelt met zijn motivatie. Zijn leidinggevende raadt hem aan om bij mij een bezielingstraject te doen.

Onbekend maakt onbemind

Veranderingen vragen per definitie iets nieuws van je. Ze brengen je uit je comfortzone. En dat biedt je de kans om te groeien. Maar veranderingen roepen ook weerstand op. Dat komt omdat ‘het onbekende’ je ook onzeker kan maken. Onbekend maakt onbemind. Als tegenreactie probeer je dan een bepaalde controle te houden. Door vast te houden aan bestaande patronen en situaties. Maar daardoor heb je ook minder ruimte voor het zien van andere mogelijkheden. Je perspectief wordt kleiner. En je gaat met je hakken in het zand.

Kwaliteiten

Tijdens het traject werken Sven en ik aan inzicht in zijn kwaliteiten. Zoals ‘het overzicht bewaren, de planning bewaken en zorgen voor verbinding in het team’. In eerste instantie vindt Sven zijn kwaliteiten ‘alleen maar normaal’. Maar in de weken tussen de coachingssessies door gaat Sven bewust met zijn kwaliteiten aan de slag. Hij wordt zich bewust van zijn unieke bijdrage en betekenis in het werk. Hij ziet en ervaart het effect ervan en krijgt er weer meer plezier in. 

Persoonlijke impact

Je unieke bijdrage is een combinatie van je kwaliteiten enerzijds en een diep verlangen om van betekenis te zijn anderzijds. Het gaat over je persoonlijke impact op een (werk)situatie, plan en de mensen om je heen. Over je toegevoegde waarde voor je werk en voor de dienstverlening van je bedrijf. Het is ook datgene wat je van nature goed kunt. Daniel Ofman noemt het je kernkwaliteit. Datgene dat zo dichtbij je staat, dat je vaak niet ziet dat het bijzonder is. Als je denkt ‘dat kan toch iedereen’ dan is het waarschijnlijk een van jouw kernkwaliteiten. En zien en ervaren wat die kernkwaliteit is en welke impact dat heeft, geeft je een diep gevoel van zelfvertrouwen en voldoening.

Effectiviteit

Aan het eind van het bezielingstraject geeft Sven aan meer zin in zijn werk en meer vertrouwen in zijn eigen kunnen te hebben. In plaats van tegen de veranderingen in te bewegen, ziet hij ze nu als een positieve kans om zijn rol te spelen en zijn kwaliteiten in te zetten.

Zijn leidinggevende ziet dat Sven meer daadkracht heeft. Hij neemt het voortouw en krijgt meer voor elkaar. Zijn effectiviteit en motivatie zijn toegenomen. Bovendien ondersteunt hij zijn collega’s om op een positieve manier mee te gaan in de nieuwe plannen.

Uniek

Inzicht in je kwaliteiten, in datgene wat je uniek maakt, geeft je meer inzicht in je persoonlijke bijdrage en impact. In datgene wat je bijzonder maakt, waar je goed in bent en wat je ook nog eens het leukste vindt om te doen. Je weet hierdoor wat je te bieden hebt, voelt je betrokken en vol energie en hebt weer positieve zin in je werk.

Wat maakt jou uniek?

 

Op zoek naar jouw unieke kwaliteiten en betekenis? Doe een bezielingstraject.

Gerelateerde blogs

Hoe comfortabel is je comfortzone?

Wil je succesvol of betekenisvol zijn?

 

 

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl