Skip to main content

Ik heb over vuur gelopen. Van 900 graden. Samen met mijn zus. Met blote voeten. Zonder pijn en zonder blaren. Een prachtige ervaring, maar ook ver buiten mijn comfortzone. Dat kun je je vast wel voorstellen. Maar buiten je comfortzone is er ook veel ruimte om iets te leren. Mij heeft het in ieder geval een aantal mooie inzichten opgeleverd.

1. Je hoeft niet hard te werken om iets voor elkaar te krijgen.

Ik dacht dat we een enorm uitgebreide en ingewikkelde voorbereiding en opbouw gingen doen om over het vuur te kunnen lopen. Maar eigenlijk is het heel simpel: ben je intens bewust van jezelf met al je gevoelens, gedachten en sensaties in je lichaam èn focus op je doel. Ik vond het bijna een teleurstelling dat het niet wat meer een Tsjakka-gehalte heeft. 😉 

2. Je kunt veel meer dan je zelf denkt.

Wellicht een cliché, maar deze ervaring leert me dat het vooral en puur mijn gedachten zijn die me vertellen dat ik iets niet kan. En daar laat ik me nog heel veel door leiden. De vuurloop laat me voelen dat mijn mogelijkheden veel groter zijn. Als ik dit kan, kan ik alles.

3. Focus op jezelf en op je doel.

Mijn zus en ik liepen ook een keer samen door het vuur. En we voelden allebei meer pijn aan onze voeten. Wat blijkt? We waren minder gefocust op onszelf en meer op de ander. Dat leidde ons af van onszelf en van ons doel.

4. Je hoeft iets niet te snappen om het wel te kunnen.

Ik wil altijd graag weten hoe iets werkt, zeker bij ervaringen die eng zijn. We hebben vooraf wel uitleg gekregen, maar toch snapte mijn hoofd het niet helemaal. En toch is het me gelukt. Ik kan dus meer vertrouwen op mezelf en de controle loslaten.

Buiten de lijntjes

Deze vier inzichten komen ook terug in mijn werk als buiten de lijntjes – coach. Ik laat mijn klanten voorbij gaan aan de twijfels van hun hoofd, zodat ze vanuit rust en vertrouwen hun talenten de ruimte geven en doen wat ze écht willen. 

Ik ga voor mezelf door het vuur. En jij?

Warme groet, Syl

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik help jou om zachter te zijn voor jezelf en meer tevreden met wie je bent. Om onbevangen buiten de lijntjes te kleuren in plaats van doen wat je denkt dat van je verwacht wordt. Om te kiezen voor jezelf en voor wat jou blij en gelukkig maakt.

Wil je ervaren hoe mijn buiten de lijntjes – coaching werkt? Doe de gratis opdracht ‘Waar sta je in je leven en hoe wil je verder?’ Je bent van harte welkom!

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl