Skip to main content

‘Shit, ik ben de plakband vergeten!’

Tijdens een workshop die ik verzorg over het thema ‘Ik en de ander’ laat ik de deelnemers naast familie opstellingen ook een creatieve oefening doen. Waarvoor ik dus eigenlijk plakband nodig heb om het papier vast te plakken. Die ik vergeten ben.

In mijn hoofd beginnen wat kritische stemmetjes te klinken. Over mijn voorbereiding. Die stemmetjes ken ik en die kunnen me soms onzeker maken. Jij kent ze waarschijnlijk ook. Hoe kun je daar nu het beste mee omgaan?

Openheid zorgt voor herkenning

Ik besluit om te vertellen dat ik de plakband vergeten ben en dat me dat wat onzeker maakt. Alleen al door het te erkennen, voel ik mijn zelfvertrouwen terug komen. 

En vervolgens ontstaat er een hele mooie uitwisseling over het thema ‘onzekerheid’. Juist door mijn openheid hierover, durven ook de deelnemers zich hierin kwetsbaar op te stellen. Het verdiept de verbinding met elkaar omdat we onszelf in de ander herkennen.

Vervolgens doen we de creatieve oefening in iets aangepaste vorm.

Irritatie is een mooie ingang

Slechts 1 deelnemer heeft ‘last’ van het feit dat het papier niet is vastgeplakt. Het irriteert haar en irritatie is altijd een mooie ingang. Ik nodig haar uit om ernaar te kijken. ‘Ik heb er moeite mee dat ik niet snel en zonder verstoring kan tekenen’ geeft ze aan.

Na doorvragen herkent ze het als een van de thema’s in haar leven, namelijk ‘altijd door moeten kunnen gaan’. En ze ervaart tijdens de oefening dat de momenten van verstoring juist ruimte geven voor reflectie en een bredere blik. Waardoor ze ook meer open staat in het contact met de ander. 

Bijzonder hoe niet alleen de inhoud van de oefening maar juist ook hoe die ervaren wordt, altijd weer leidt tot een mooi inzicht. Zowel bij mij als bij de deelnemers.

Warme groet, Syl

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik help jou om minder kritisch te zijn naar jezelf en meer tevreden met wie je bent. Om onbevangen buiten de lijntjes te kleuren in plaats van doen wat je denkt dat van je verwacht wordt. 

Wil je ervaren hoe mijn buiten de lijntjes – coaching werkt? Doe de gratis opdracht ‘Waar sta je in je leven en hoe wil je verder?’ Je bent van harte welkom!

 

 

 

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl