Skip to main content

De afgelopen weken ben ik onrustig. Ik ben bezig met het ontwikkelen van een nieuwe training. Iets waar ik heel enthousiast over ben. En waar ik heel veel zin in heb. En toch houdt iets me nog tegen. Een soort spanning in mijn buik. Zelf ken je dat gevoel van onrust waarschijnlijk ook wel. Hoe kom je tot rust en hoe neem je vanuit vertrouwen een besluit? 

Linker en rechter hersenhelft

Je hebt vooral geleerd om met je linker hersenhelft te besluiten te nemen. Deze gaat over ratio, logica, details en patronen. Terwijl je ook je rechter hersenhelft nodig hebt. Daarin zetelt je intuïtie, je verbeelding, daarin zie je het grotere geheel.

Verbindingen tussen beide helften

Gelukkig krijgen we ook nog wel eens het advies ‘Slaap er eens een nachtje over’. Want juist met een nachtje slapen worden er meer verbindingen gelegd tussen de linker- en rechterhersenhelft. En daar gaat het om!

Een innerlijk conflict tussen beide hersenhelften zorgt voor stress in jezelf. En het maakt je besluiteloos. Hoe meer verbindingen worden gelegd, hoe meer ontspannen je besluitvorming. En hoe meer rust je ervaart in je lichaam. Dan ‘weet’ je dat het klopt. Dan ben je in contact met je innerlijke wijsheid.

Oefening: stel jezelf de vraag!

Ik gebruik verschillende oefeningen om de verbinding tussen beide hersenhelften te stimuleren. Met de volgende oefening kun je dit zelf ervaren. Neem eerst een bepaalde vraag in gedachten. 

Ga ergens rustig zitten waar je niet gestoord kunt worden. Neem de tijd om te ontspannen. En als je helemaal ontspannen ben, stel je jezelf ‘de vraag’. En stel jezelf vervolgens open voor alle mogelijke manieren waarom het antwoord tot je komt. Misschien komen er woorden in je op. Of beelden. Misschien wordt je aandacht ergens naar toe getrokken. Laat het gebeuren en neem waar. En vraag door indien nodig. Let ook op wat er in je lichaam gebeurt. Dat ‘weet’ wanneer het klopt voor jou. Dan ontspant je lichaam nog dieper.

Wat is goed voor mij?

De vraag die ik mezelf stel is ‘Wat is goed voor mij?’ En meteen komt er een beeld in me op van mezelf als klein kind. Met een groot, rood, fluwelen hart in haar handen. Ze biedt me het hart aan. Dat ontroert me en ik weet mijn antwoord. ‘Volg je hart!’

Warme groet, Syl

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik help jou om voorbij de twijfels van je hoofd te gaan en meer te vertrouwen op je gevoel. Om onbevangen buiten de lijntjes te kleuren in plaats van doen wat je denkt dat van je verwacht wordt. 

Wil je ervaren hoe mijn buiten de lijntjes – coaching werkt? Doe de gratis opdracht ‘Waar sta je in je leven en hoe wil je verder?’ Je bent van harte welkom!

 

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl