Skip to main content

Als puber vond ik het best ingewikkeld om me staande te houden. Ik voelde me onhandig, wist niet goed hoe ik om moest gaan met anderen en vooral in nieuwe groepen was ik onzeker. Een ongemakkelijk gevoel dat ik, net als jij waarschijnlijk, in onbekende situaties nog steeds wel eens herken.
 
Tot ik een paar weken geleden van een nichtje een paar brieven opgestuurd kreeg, die ik haar als puber geschreven heb.
 
En daarin kwam een heel ander beeld naar voren. 

Ik schreef over geintjes die ik uithaalde met leraren. Over uitbundig hossen met carnaval. Over die leuke jongen op ‘Zilver-ster’ dansles die steeds met mij wilde dansen. 

Ik stuurde haar ook een pasfoto van mij met permanent. En hoewel ik het kapsel nu wel een erg grote bos haar vind 😉, weet ik nog dat ik het heel leuk vond dat ik de eerste was die dat durfde.

Vooral de lichtvoetige humor in de brieven valt me op.
 
Het geeft me een ander perspectief op mijn puberteit. En op mezelf. Ik was niet alleen die onhandige en onzekere puber, maar ook een vrolijke jonge tiener die onbevangen haar eigen weg ging en die vrijmoedig buiten de lijntjes durfde te kleuren.
 
Mijn klanten lopen ook regelmatig tegen hun twijfels en onzekerheden aan. Ik help ze om zich te verbinden met kwaliteiten die ze zelf niet (meer) zo goed zien. Daarmee krijgen ze een andere kijk op wie ze zijn en ontdekken ze nieuwe mogelijkheden om met situaties om te gaan. Zodat ze vol vertrouwen, open en ontspannen zichzelf zijn in contact met anderen.
 
En ik? Ik zie het beeld van die dappere, grappige en eigenzinnige 14 – jarige Syl voor me. Ze knipoogt naar me en nodigt me uit om onbevangen door het leven te dansen. Dans je met ons mee?
 
Warme groet, Syl

PS. Wil jij kennismaken met mijn buiten de lijntjes – coaching? Doe de gratis opdracht ‘Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?’

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl