Skip to main content

Ik kreeg afgelopen week een hele mooie les van mijn jongste neefje. Ik heb een paar dagen voor mijn 3 neefjes gezorgd en ik merkte dat ik moeite had met hen ‘aansturen’ in het op tijd naar bed gaan. Iets wat je als ouders vast wel vaker meemaakt. En waar je niet altijd even makkelijk mee om kunt gaan. Wat wil het je eigenlijk vertellen? 

In de war

Vooral de jongste had moeite met naar mij luisteren. Ik kon aan hem merken dat hij zijn vader en moeder miste. Normaal gesproken kan ik hem heel goed laten in zijn gevoel. Dan mag het er gewoon zijn en kan ik hem helpen om daarmee om te gaan. Maar nu merkte ik dat ik ervan in de war raakte en dat voelde niet fijn. Ik kreeg de neiging om het bij hem te leggen ‘Hij wil niet luisteren’.

‘Ik doe het niet goed’

Maar ik wist dat dit juist iets over mij zei. Dus ben ik dieper gaan voelen en ik kwam bij mijn eigen kleine kind uit. Ze zei ‘Ik doe het niet goed, ik moet voor hem zorgen en dat moet ik goed doen en dat lukt me niet’. Auw, die pijn ken ik. Pas toen ik dat besefte en dat gevoel van bang zijn zonder oordeel kon toelaten, kwam er rust en ruimte in mezelf. En ook weer alle ruimte voor mijn neefje die zijn ouders miste. Hij ging uiteindelijk lekker slapen.

Kinderen als spiegel

Ik merk bij mijn buiten de lijntjes – coaching dat veel ouders dit zo ervaren. Je kind wel begrijpen, maar tegelijkertijd geraakt worden in je eigen patronen en beperkende overtuigingen. Die vaak ook nog dezelfde zijn als die je kind je spiegelt. Niet altijd makkelijk, maar wel een kans om jezelf beter te leren kennen. 

Warme groet, Syl

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik help jou om minder kritisch te zijn naar jezelf en meer tevreden met wie je bent. Om je niet meer te laten tegenhouden door de twijfels in je hoofd. Om onbevangen buiten de lijntjes te kleuren in plaats van doen wat je denkt dat van je verwacht wordt. 

Wil je ervaren hoe mijn buiten de lijntjes – coaching werkt? Doe de gratis opdracht ‘Waar sta je in je leven en hoe wil je verder?’ Je bent van harte welkom!

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl