Skip to main content

Ik had geen ander besluit kunnen nemen. Begin 2012 ben ik gestopt met mijn baan als manager projectmanagement en ben ik voor mezelf begonnen als buiten de lijntjes – coach. Veel mensen vonden het heel stoer. ‘Dat wil ik ook wel, echt voor mezelf kiezen!’

Maar ik kreeg ook veel vragen, zoals ‘Zou je dat wel doen in de crisis? Heb je wel genoeg klanten? Kun je daarmee wel voldoende geld verdienen?’ En ja, zelf vond ik dat natuurlijk ook wel spannend. Zou ik succesvol genoeg zijn?

Onvoorspelbaarheid

In het begin werd ik vooral gedreven door die drang om succes te hebben. Vanuit mijn behoefte aan zekerheid en óók om te bewijzen dat mijn keuze om mijn baan op te zeggen, klopte. Ik reageerde op iedere kans en op iedere mogelijkheid. Ik begon vol enthousiasme aan allerlei initiatieven die in meerdere en mindere mate succes hadden.

De onvoorspelbaarheid van het succes maakte me vaak heel onrustig. En ook onzeker. Ik had geen houvast. Mijn drang naar zekerheid had me eigenlijk juist onzekerder gemaakt. En niet echt blij. ‘Is dit nu wat ik wil?’

Zoektocht

Gaandeweg kwam ik erachter dat het een zoektocht was naar mijn unieke bijdrage als mens. Hoe ik van betekenis kan zijn. Datgene wat mij echt blij maakt. Natuurlijk gaat het ook om voldoende geld verdienen, maar mijn route om daarin succesvol te willen zijn en dus alles aan te pakken, die werkte niet. 

Succesvol zijn gaat over moeten, over controle, over jezelf bewijzen. Betekenisvol zijn gaat over willen, over vrijheid, over jezelf zijn.

Uiteindelijk ging het over mijn worsteling en zoektocht naar zekerheid in mezelf.

Rode draad

Die zekerheid gaat over wie ik als persoon ben. Over mijn kwaliteiten en talenten. Over mijn passie. En over hoe ik van waarde kan zijn. Ik ging op zoek naar de rode draad van wat ik voor mensen kan betekenen. Ik begeleid ze om te ontdekken hoe ze voorbij de twijfels van hun hoofd kunnen kiezen voor wat zij écht willen in plaats van ‘wat hoort’. En daar word ik diep van binnen heel blij van!

Van succes word je vooral blij in je hoofd, van betekenis word je blij in je hart.

Zelfvertrouwen

Weten wat mijn betekenis en mijn bijdrage is, geeft me een diep gevoel van zekerheid over wie ik ben. Het geeft me zelfvertrouwen, focus en rust. En dat merk ik vervolgens in mijn gesprekken met (potentiële) klanten. Ik spreek nu vanuit mijn hart in plaats van vanuit mijn behoefte aan voldoende geld.

Succes is erop gericht om gezien te worden en gewaardeerd te worden om wat je doet of bereikt. Betekenis is jezelf zien, jezelf waarderen en dat aan de wereld laten zien.

Je kunt succesvol zijn in betekenis hebben, maar kun je ook betekenisvol zijn in succes hebben?

Warme groet, Syl

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik help jou om minder kritisch te zijn naar jezelf en meer tevreden met wie je bent. Om onbevangen buiten de lijntjes te kleuren in plaats van doen wat je denkt dat van je verwacht wordt. 

Wil je ervaren hoe mijn buiten de lijntjes – coaching werkt? Doe de gratis opdracht ‘Waar sta je in je leven en hoe wil je verder?’ Je bent van harte welkom!

 

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl