Skip to main content

Ken je dat? Met een rood hoofd, een nepglimlach en een mond vol tanden op een netwerkbijeenkomst staan? De druk om te moeten netwerken maakte me altijd onzeker. Gelukkig heb ik hierin een positieve draai weten te maken. Ik vind het nog steeds spannend, maar ik krijg er ook steeds meer plezier in. Wat maakt netwerken wel leuk?

Unieke bijdrage

Het doel van netwerken is om je contactenkring uit te breiden en daar optimaal gebruik van te maken ten behoeve van je bedrijf of werk. Belangrijk daarbij is om echt verbinding te maken met anderen. Om authentiek te zijn. Om jezelf echt te laten zien. Het gaat over jezelf en wat jij te bieden hebt. Wat jouw unieke bijdrage is.

Identiteit

Je unieke bijdrage is een combinatie van je talenten en kwaliteiten enerzijds en een diep verlangen om van betekenis te zijn anderzijds. Dat wat je graag èn goed doet. Het maakt je een authentiek mens: datgene wat je doet, past naadloos op wie je bent. Het hoort bij je identiteit en het geeft je een diep gevoel van ‘weten waarom je hier op aarde bent’.

Moeiteloos

Weten wat je unieke bijdrage is, maakt netwerken veel moeitelozer. En vooral veel leuker! Je kunt vertellen over waar je in gelooft, over een bezield onderwerp dat je na aan het hart ligt en waar je enthousiast over bent. Je bent nieuwsgierig naar hoe de ander erin staat en zo ontstaat eigenlijk vanzelf een mooi gesprek!

Dapper hart

Maar alleen weten wat je unieke bijdrage is en waarom jij hier op aarde bent, is niet genoeg. Je moet het ook met een dapper hart aan de wereld laten zien. En je niet laten weerhouden door allerlei beperkende overtuigingen. Dit zijn gedachten die je beperken in je doen of laten. Bijvoorbeeld: ‘Ik moet het alleen doen’ of ‘Ik mag geen hulp vragen’. Deze overtuigingen houden je klein. Letterlijk beperkt in je mogelijkheden.

Gelijkwaardigheid

Bevrijding van beperkende overtuigingen zorgt ervoor dat je op gelijkwaardige grootte ten opzichte van de ander durft te gaan staan. Het geeft je de moed en het vertrouwen om jezelf echt te laten zien. En om van daaruit verbinding te leggen met de ander. Om te communiceren. Om te netwerken. Vanuit je hart.

Lef

Ik vind netwerken makkelijker en vooral leuker omdat ik een interessant onderwerp heb, namelijk op welke manier ik betekenis heb voor de wereld om me heen. En omdat ik meer vertrouwen in mezelf heb, heb ik het lef om dat te laten zien.

Mijn naam is Syl Granneman en als bezielingscounselor begeleid ik mensen om te ontdekken wat hun unieke bijdrage is en hoe ze dat vol vertrouwen in de wereld kunnen zetten.

En wie ben jij?

 

Wil je weten wat jouw speciale gift is aan de wereld? Datgene wat jou bijzonder en jezelf maakt? En wil je dat met vertrouwen vormgeven? Maak een afspraak voor een gratis essentiegesprek. Ik ontmoet je graag!

 

Gerelateerde blogs:

Wat is bezieling?

5 stappen ter bevrijding van beperkende overtuigingen

De impact van je zielsbestemming

Syl Granneman

Syl Granneman

Buiten de lijntjes - coach: Ik help je voorbij de twijfels van je hoofd te leven zoals je écht wil! Wil je ervaren hoe ik werk? Doe de gratis opdracht 'Waar sta je in je leven en wat is je volgende stap?' Meer informatie vind je op www.sylvivre.nl of mail me op syl@sylvivre.nl